takaisin


Kansainvälistä joogapäivää juhlistetaan Helsingin Merisatamassa 21.6. Luvassa monenlaista ohjelmaa klo 16 alkaen...

https://www.facebook.com/yoga.in.finland?_rdr

-----

Kansainvälinen Joogapäivä Helsingissä 21.6.

    

  

YK:n ensimmäiseen kansainväliseen joogapäivään on aikaa enää alle viikko. Pääkaupunkiseudulla nähdään siis Merisatamanrannan nurmikoilla Kaivopuiston kupeessa juhannuksen jälkeen kesäkuun 21. päivänä klo 16.

https://www.facebook.com/yoga.in.finland?_rdr

  

Joogatapahtumaa vietetään seuraavan aikataulun mukaisesti:

16.00 - 16.05: Avauspuhe ja Om
16.05 - 16.55: Ohjattu asanaharjoitus pääasiassa seisten
16.55 - 17.05: Ayurveda ja pranayama
17.05 - 17.35: Hengitysharjoitus, pranayama ja meditointia
17.35 - 17.45: Bollywood esitys omistettu joogalle
17.45 - 18.30: Tagore ensemble, Quawwali Group, Sahaja jooga

   

Intian suurlähetystön ja pääkaupungin joogatahojen yhteistyössä Suomen Joogaliitto, Espoon Joogakerho, Helsingin Joogayhdistys, Vantaan Joogayhdistys ja aika joukko helsinkiläisiä joogakouluja esittelevät lisäksi ständeillään toimintaansa Merisataman joogatapahtumassa.

  

Pääasia eli joogaharjoitukset alkavat Intian suurlähettilään Ashok Kumar Sharman tervehdyssanojen jälkeen. Ohjelma kulkee osapuilleen edellä esitetyn mukaisesti. Ja kun on kyse tällaisesta tilaisuudesta, mitä tahansa aikataululle voi sattua ennen alkua ja tilaisuuden aikana. Se kuitenkin tiedetään varmuudella, että paikalle kannattaa tulla neljän maissa juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina. Joogaharjoitus ohjelmassa on tosiasiassa jatkumo, kuten harjoitus aina on, eli ohjelmassa tehtyä järjestäjien yhteistyöhön liittyvää hahmotuksellista jakoa "osiksi" ei kannata ottaa kovin tosissaan. Joogaharjoitusta on vetämässä mm. Ulla-Maija Rönkä.