takaisin


   

Hyvä olo New Yorkista lähtenyt uusi joogamuoto on nyt leviämässä myös Eurooppaan.

Erilaiset ja eri maihin suuntautuvat joogaretriitit ovat olleet suosittuja jo pitkään. Nyt joogapiireissä leviää uudenlainen retriittimuoto – nakujooga.

Retriittien lisäksi nakujoogaa harrastetaan kaupungeissakin. Daily Mail kertoo, että newyorkilaisen Bold & naked –joogastudion tunnit ovat jatkuvasti täynnä.

Alasti pääsee joogaamaan myös ainakin Ibizalla. 921 puntaa, eli noin 1 120 euroa pulittamalla pääsee osallistumaan retriittiin. Joogaretriitti sisältää luksusmajoituksen, oman uima-altaan, VIP-palvelut sekä tietenkin joogatunnit – sekaryhmissä.

Ensimmäinen nakujoogaretriitti järjestetään Ibizalla toukokuussa, ja se on jo loppuunmyyty. Palvelua tarjoavan yrityksen perustaja Jax Lysycia kertoo ideasta Daily Mailille.

- Olemme iloisia, että saamme lisätä nakujoogan tarjoamiimme palveluihin. Aiomme lisätä uusia päiviä kalenteriin tänä vuonna, koska tämä on osoittautunut niin suosituksi.

- Ymmärrämme, että nakujooga ei ole kaikkia varten. Tämä on ainutlaatuinen retriitin muoto, koska se tuo uskomattoman määrän itsehyväksyntää.

Lysycian mukaan retriitissä ei ole pakko olla alasti.

- Nämä erityiset retriitit ovat vapautumista varten, eivät välttämättä ainoastaan alastomuutta.

Aiemmin Lontoossa nakujoogatunteja pitänyt Annette kertoo Daily Mailille tuntiensa suosiosta.

- Ihmisiltä on tullut todella hyvää palautetta. He ovat kertoneet rentoutuneensa todella syvästi, ja kyenneensä joogan ansiosta selviytymään elämän haasteista aiempaa paremmin. He myös hyväksyvät itsensä paremmin, pääsevät yli painoon liittyvistä epävarmuuksista ja rakastavat itseään enemmän.