takaisin


Ilmajooga

  

Ilmajooga tai Aerial Yoga on maailmalla suhteellisen uusi laji ja sen ensimmäiset tunnit ovat pidetty New Yorkissa vasta vuonna 2006. Aerial Yoga eli “ilmajooga” yhdistää perinteisen joogaharjoittelun ilma-akrobatiaan, luoden monipuolisen kuntoharjoittelun koko keholle. Aerial Yogassa käytetään apuvälineenä vyötärön korkeudella olevaa kangaslenkkiä eli hammockia. Katosta kiinnitetyn pitkän kangaslenkin avulla voidaan tukea kehon paino, ja tehdä siten useita vaativiakin liikkeitä turvallisesti ja rauhallisesti. Vertical Clubin myötä Aerial Yogaa voi vihdoin harrastaa myös Helsingissä. Aerial Yogan avulla voit kiinteyttää ja vahvistaa lihaksia, sekä lisätä venyvyyttä.

   

Sopiiko Aerial Yoga minulle?

Aerial Yoga sopii kaikille liikunnasta kiinnostuneille ja sitä voi harrastaa turvallisesti myös alkuraskauden aikana. Aerial Yoga kehittää tehokkaasti keskivartalon lihaksia ja kehonhallintaa sekä parantaa venyvyyttä. Voit aloittaa harrastaminen milloin tahansa Aerial Yoga Intro -tunnilta tai intensiivikurssilta! Mikäli sinulla on sydänongelmia, konsultoi lääkäriäsi ennen tunnille tuloa.

  

Mitä varusteita tarvitsen Aerial Yoga-tunnille?

Erikoisvarusteita ei tällä tunnilla vaadita. Pukeudu kuitenkin vähintään polvitaipeet peittäviin joustaviin housuihin sekä urheiluun sopivaan pitkähihaiseen paitaan. Älä unohda hikipyyhettä ja juomapulloa! Voit käyttää tunnilla sukkia tai olla paljain jaloin. Kaikki korut ja  terävät yksityiskohdat vaatteissa ovat ehdottomasti kiellettyjä tunneilla  kankaiden repeytymisvaaran vuoksi!

  

LÄHDE:  Ylläoleva Ilmajoogan kuvaus on lainattu verticalclub.fi sivustolta: 

http://www.verticalclub.fi/aerial-yoga-2/aerial-yoga/ 

 

Lisää linkkejä ilmajoogaan liittyen:

http://www.abc-of-yoga.com/info/aerial-yoga.asp