takaisin


Golf jooga

 

MITÄ ON GOLFJOOGA

Golfjooga on golfaajille kehitetty harjoittelumuoto. Golfjoogan avulla löydät swingiisi kehollisesti oikean asennon ja lyöntiradan. Saat lyönteihisi lisää voimaa, vakautta ja pituutta, mailanpään nopeutesi kasvua unohtamatta. Golfjooga tähtää optimaaliseen suorituskykykyyn golfkentällä ja vähentää kehon epätasapainotiloista johtuvia vammojen riskejä.  75%* golfaajista kärsii erilaisista selän ongelmista, jotka usein johtuvat lihasten epätasapainosta. Puutteet lihaskunnossa ja kehon rajoittuneet liikeradat vaikuttavat heikentävästi lyöntiasentoon, swingiin, tasapainoon sekä kasvattavat mahdollisia loukkaantumisten riskiä. Turhat ja estettävissä olevat loukkaantumiset heikentävät pelisuoritusta ja pahimmillaan ne keskeyttävät koko kauden. 

Golfjooga-harjoituksissa keskitytään vahvistamaan lihaksia sekä lisäämään kehon eri osien liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa. Vahvistamalla kehoasi, sen lihastasapainoa ja liikkuvuutta, toimii kehosi ilman fyysisiä rajoitteita ja suorituskykysi on optimaalinen.  Silloin vältyt myös turhilta loukkaantumisilta ja saat mailojesi ominaisuuksista paremmin tehoja irti. Golfjoogassa käytetyn hengitystekniikan avulla lisätään myös keskittymiskykyä, joka on yksi ratkaisevimmista tekijöistä onnistuneen pelisuorituksen kannalta. Golfjooga tuo myös mukavaa vaihtelua ja monipuolisuutta harjoitteluusi.

 

GOLFJOOGAN HYÖDYT

  • parantaa lihaskuntoa ja kehonhallintaa
  • parantaa tasapainoa
  • parantaa kehon liikkuvuutta ja lihasten elastisuutta
  • avaa ja parantaa ylävartalon (rintarangan ja olkapäiden) ja lantion liikkuvuutta
  • estää rasitusvammoja selässä, olkapäissä ja ranteissa
  • parantaa ylävartalon ja lantion liikkuvuuden erottelukykyä
  • parantaa keskittymiskykyä
  • poistaa selän / alaselän ongelmia

 

KENELLE GOLFJOOGA SOPII?

Golfjooga sopii kaikille golfia harrastaville, jotka haluavat parantaa omaa suoritustasoansa. Golfjooga on rento ja hauska harjoittelumuoto, jossa harjoitteet tehdään golfin näkökulmasta, hyödyntäen joogan liikkeitä. Harjoittelun aloittaminen on helppoa, et tarvitse aikaisempaa kokemus joogasta. Sinua ohjaavat asiaan sertifioidut opettajat, joiden tavoitteena on löytää juuri sinulle sopivat liikkeet ja niiden variaatiot.

 

LÄHDE:  Ylläoleva golfjoogan kuvaus on lainattu golfjooga.fi sivustolta: 

http://www.golfjooga.fi/

  

Lisää linkkejä golfjoogaan liittyen:

http://www.yogaforgolfers.com/

http://www.yogaforgolf.ie/