takaisin


Bikramjooga

Yogi BIKRAM CHOUDBURY on maailmanlaajuisen Yoga College of India perustaja. Kalkutassa vuonna 1946 syntynyt Bikram aloitti joogan opiskelun neljä- vuotiaana Intian tunnetuimman fysikaalisen kultturistin Bishnu Ghoshin oppilaana (Paramahansa Yoganandan nuorempi veli, Self-Realization Fellowship in Los Angeles perustaja).

Presidentti Nixonin pyytämänä ja Shirley McClainen suosittelemana Bikram saapui Yhdysvaltoihin 1970-luvulla. Aluksi Bikram opetti joogasarjaansa etupäässä urheilijoille ja näyttelijöille, kunnes avasi opettajakoulun 1994. Bikram on testannut asentojensa lääketieteellistä hyötyä monissa sairaaloissa. Kolmen vuoden tutkimuksissa Tokion Yliopistollisessa Sairaalassa Bikram auttoi lääkäreitä todistamaan, että jooga uudistaa kudosta ja parantaa kroonisia vaivoja. Bikram on yksi maailman tunnetuimmista Hatha joogan opettajista, hänellä on satoja kouluja ympäri maailmaa ja hän on opettanut yli kolmea miljoonaa oppilasta.

Bikram´s Beginning YoClass, alkuperäinen hot yoga, on 26 asennon ja kahden hengitysharjoituksen sarja +38-asteisessa huoneessa, kestoltaan 90 min. Jokainen asento on tapahtumajärjestyksessään suunniteltu turvallisesti venyttämään ja avaamaan vartaloa seuraavalle asennolle. Mikään Bikram alkeiskurssissa ei ole sattumanvaraista. 26 asennon sarja lämmittää ja venyttää lihakset, nivelsiteet ja jänteet siinä järjestyksessä, missä ne pitäisi venyttää. Jooga sarja on hidasliikkeinen (ei nykivä) joten loukkaantumisen vaara (lihasten, nivelien revähtäminen) on minimaalinen jopa olematon. 90:ssä minuutissa käydän läpi koko vartalo. Jokainen tunti on samanlainen ja samalle tunnille osallistuvat sekä vasta-alkajat että asentosarjan jo osaavat oppilaat.

 

LÄHDE:  Ylläoleva bikramjoogan kuvaus on lainattu bikramyoga.fi sivustolta: 

http://www.bikramyoga.fi/

Lisää linkkejä bikramjoogaan liittyen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bikram_Yoga

http://www.abc-of-yoga.com/styles-of-yoga/bikram-yoga.asp