”Kukaan ei voi antaa mitään joogalle, mutta jooga voi antaa jotakin jokaiselle.”
Sri K. Pattabhi Jois

Tervetuloa

Tämä joogasivusto on syntynyt rakkaudesta joogaan ja sen kauneuteen. Sivuston tavoitteena on olla avuksi joogan harrastajille sekä jakaa samalla hyödyllistä tietoa joogasta ja sen eri ilmenemismuodoista kaikille niistä kiinnostuneille. Vaikka tämän sivuston nimi on kaikkijoogasta.fi, täällä ei ole kaikkea joogasta. Valitettavasti. Onneksi.  Mutta täällä on sähköisiä tienviittoja, jotka toivon mukaan johtavat oikeassakin elämässä perille.

Viime vuosina joogan harrastajien määrä on kasvanut valtavasti sekä Suomessa ja ulkomailla. Erilaisia suuntauksia joogassa on jo nyt lukuisia ja niiden määrä lisääntyy edelleen. Myös itse jooga-sanaakin käytetään jo mitä mielikuvituksellisimmissa yhteyksissä. Mutta mitä jooga sitten oikein on? Kuka joogaa voi harrastaa? Missä sitä voi harrastaa? Miten eri joogatyylit eroavat toisistaan? Mistä löytäisin itseäni lähellä olevan ja itselleni sopivan joogaopettajan? Juuri noihin kysymyksiin tämä sivusto pyrkii antamaan ohjausta periaatteella: ”Vaikka emme tiedäkään vastauksia, voimme silti tukea toisiamme elämän ja joogan polulla.”

Joogan harrastajaa sanotaan joogiksi. Mutta kuka on joogi? David Swensonin minulle kertoma vastaus tuohon kysymykseen oli: “Joogan periaatteita elämässään noudattavan ihmisen tuntee siitä, että hänen poistuessaan  paikalta on kyseinen paikka aina hieman parempi kuin se oli hänen sinne tullessaan.“

Jos kysyt itseltäsi, kannataako sinun aloittaa joogan harrastaminen? Vastaisin siihen erästä omaa opettajaani hieman vapaasti lainaten:
"Joogaa voi harrastaa aivan jokainen. Mutta ennen kuin aloitat, kannattaa harkita hyvin tarkkaan - erityisesti, jos elät parisuhteessa. Jooga voi nimittäin muuttaa koko elämäsi ja elämänarvosi: sen, mitä ajattelet ja sen, mitä syöt, sen miten päiväsi käytät ja elämääsi elät sekä sen, kuinka näet ja suhtaudut itseäsi ympäröivään maailmaan."

Kiitokset teille, jotka ovat auttaneet minua näiden sivujen toteutuksessa. Samoin kaikki tätä sivustoa koskeva palaute ja parannusehdotukset otetaan aina kiitollisuudella vastaan. Toivottavasti tästä joogasivustosta on iloa juuri sinulle!

Namaste,
Ville

   

Ville Saarinen
Koulutettu hieroja, Joogaohjaaja (astanga, yin)


www.villesaarinen.com
puh. 050 5259669
saaville@gmail.com
Iso Roobertinkatu 36-40
00120 Helsink
i

Lyhyesti

Joogan lukuisat hyödyt

Joogan suosion kasvulle on monia syitä, joista yhtenä tärkeimpänä sen monet tieteellisestikin vahvistetut terveyshyödyt. Seuraavassa artikkelissa Jen Miller on koonnut kattavan listan joogan lukuisista hyödyistä:
lisää

Ex-liigakiekkoilija Karri Takko palasi Poriin jooganopettajana

lisää

Yliliikkuvat lonkkanivelet, mikä avuksi?

Yoga Journalin artikkelissa 3 helppoa liikettä, joilla parantaa lonkan seudun lihastukea.

https://www.yogajournal.com/practice/3-moves-stability-hypermobile-hips#gid=ci0207569e70162620&pid=leg-raises

lisää

Hindupappien rituaalista supersuosittu jumppalaji

Helsingin Sanomissa mielenkiintoinen kirjoitus nykyajan joogasta:

https://www.hs.fi/paivanlehti/23092017/art-2000005379839.html

lisää

17 Jiddu Krishnamurti Quotes That Will Turn Your World View Outside In

"The potent words of the great Indian philosopher Jiddu Krishnamurti fell into my life at precisely the right time, ringing true enough in my mind and in my heart to carry me to brighter days." (Dylan Charles, Waking Times  

http://www.wakingtimes.com/2012/06/30/17-krishnamurti-quotes-that-will-turn-your-world-outside-in/

lisää

katso kaikki kertomukset

Uutiset ja tiedotteet

19.01.2018

Onko joogan sielu kadonnut?

Sivarama Swamin video joogan nykytilasta on aiheuttanut paljon keskustelua ja varmastikin hänen esiintuomiaan seikkoja on hyvä pohtia:

https://www.facebook.com/SivaramaSwami/videos/10155311716073129/

lisää

27.09.2017

Helsingin Astangajoogakoulu 20 vuotta

Tänä syksynä vietettiin Helsingin astangajoogakoulun 20v synttäreitä ja samalla juhlittiin joogaopettaja Petri Räisäsen 50v merkkipäivää. 

https://www.hs.fi/paivanlehti/12082017/art-2000005322620.html

lisää

29.03.2017

"Kuusi kuvaa: Petri Räisänen on astangajoogan ikoni"

Joogaopettaja Petri Räisäsen haastattelu Yle Areenassa:

http://areena.yle.fi/1-3963272

lisää

01.02.2017

Joogafestival Helsinki  25.-26.2.2017
Tarjolla monia mielenkiintoisia luentoja, mm. Janne Kontala "Äänen ja tietoisuuden yhteys joogan ajatusmaailmassa", paneelikeskustelu "Mitä jooga on?" ja Måns Broo "Joogan syvin ulottuvuus" ja monia muita. Lisäksi kymmeniä tutustumistunteja, lastenjoogaa ym. Tervetuloa!
lisää

11.11.2016

Marko A. A. Mikkilän kirjoittama sutra-blogi, mieltä avartavaa ajatusrikasta pohdintaa Patanjalin joogasutrista. Suosittelen!

http://astangaturku.fi/sutra-blogi/

lisää

katso kaikki uutiset